Home Activiteiten Mannen Yoga 20:30 – 21:45

Date

23 03 2023
Verlopen!

Timeinloop 20.25

20:30 - 21:45

Mannen Yoga 20:30 – 21:45

Tegenwoordig komt Yoga voor mannen steeds meer opzetten. Dit zijn lessen die worden gegeven door een mannelijke docent en uitsluitend voor mannen toegankelijk zijn.

YOGA VOOR MANNEN

Van topsporters tot advocaten, van studenten tot beroepsmilitairen en van docent tot gepensioneerde . Het doen van yoga helpt hen om hun dagelijkse bezigheden meer kwaliteit te geven. Durf je anders te zijn en wil jij jezelf uitdagen?

De lessen worden gegeven door een mannelijke docent en helaas niet voor vrouwen! Voor mannen kan het erg fijn zijn, dat je niet als enige man in een groep bent.

In deze lessen wordt er veel aandacht besteed aan kracht, energie en uitdaging. Mannen kunnen zichzelf uitdagen met pittigere houdingen en meer kracht gebruiken. Mannen Yoga is niet zweverig (wat veel yoga vormen overigens ook niet zijn) en veel meer down to earth. De lessen zijn gericht op ademhaling, focus en het fysieke aspect. Dit heeft rechtstreeks invloed op je geest en dus ook op je algehele leven.

STERKER EN LENIGER

Stretchen is een essentieel onderdeel voor het beoefenen van iedere sport en je gezondheid. Mannen die veel sporten hebben vaak korte hamstrings. Zie yoga als basis voor de rest van je work-outs. En neem het als een mooie aanleiding om stretchen beter te leren integreren in andere vormen van sport die je beoefent. Kijk naar eens hoeveel prof surfers er aan yoga doen.

MINDER BLESSURES

Je voorkomt het risico op blessures tijdens andere sporten. Zo hebben hardlopers baat bij lange spieren en de meditatieve ademhaling. En helpt yoga krachtsporters om flexibel te blijven. In vele gevallen kan yoga een waardevolle aanvulling kan zijn op sport. Vooral de combinaties met voetbal en hardlopen hebben hier baat bij.

BETERE HOUDING

Yoga helpt je een betere lichaamshouding aan te nemen. Veel klachten zoals pijn in de onderrug, nek en schouder of knieproblemen zijn een gevolg van een verkeerde houding. Of een disbalans in het lichaam, waardoor er veel druk op de spieren en gewrichten ontstaat. Met yoga kun je deze balans herstellen.

DETOX VOOR JE LICHAAM

Als je tijdens een yogales je spieren samentrekt, help je het lymfatisch systeem om tegen infecties te vechten, verkeerde cellen te vernietigen en afvalstoffen te verwijderen. Het buigen, strekken en jezelf in allerlei posities wringen geeft het lichaam een full-organ massage, waarbij de bloedsomloop en de lymfevaten gestimuleerd worden en afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

BETER UITHOUDINGSVERMOGEN

Het beoefenen van bepaalde yogahoudingen verlaagt het hartritme, verhoogt het uithoudingsvermogen en verbetert de zuurstofopname. Ook heeft het een positieve uitwerking op een gezond cholesterolgehalte – een gehalte onder de 5. En dat verkleint weer je kans op hartklachten.

RUSTIG BLIJVEN ONDER STRESS

Regelmatig yoga beoefenen zorgt voor meer ontspanning in het lichaam, waardoor je bloeddruk lager wordt. Daarbij zorgt bewustwording van je lichaam ervoor dat je rustiger kunt blijven in stressvolle situaties. Het actieve zenuwstelsel wordt tot rust gebracht.

MEER GEVOEL

Yoga versterkt het vermogen je open te stellen voor gevoelens van liefde, vreugde en compassie. Onderzoek wijst uit dat liefde en verbondenheid niet alleen een goed gevoel kunnen opleveren, maar dat ze echt fysiek goed voor je zijn. Zo blijkt bijvoorbeeld dat hartpatiënten die liefdesgevoelens ervaren 50% minder beschadigde slagaderen hebben dan patiënten die deze gevoelens niet ervaren.

BETERE SEKS

Yoga is van invloed op je testosteronniveau. Een Russisch onderzoek in 2001 toont aan dat vooral de yogapose Cobra de aanmaak van testosteron bevordert. Het niveau nam met 33% tijdens deze pose bij mannelijke deelnemers aan het onderzoek. En het hormoon testosteron speelt een belangrijke rol bij gevoelens van opwinding. Zo kan het regelmatig beoefenen van yoga dus een positieve uitwerking hebben op je seksleven.

CARRIERE BOOST

Door yoga kun je het autonome zenuwstelsel beïnvloeden, om daarmee stress te reduceren. Het maakt je arbeidsproductiever, efficiënter en creatiever als nooit tevoren. Daarnaast wordt wetenschappelijk onderbouwd hoe yoga en meditatie stress verlagend kunnen werken en welke positieve effecten dit geeft.

GRENZEN VERLEGGEN

Yoga leert je je grenzen te verkennen en te verleggen. Het bewust luisteren naar je lichaam stimuleert je om de ruimte te nemen die je nodig hebt. Om je hart te volgen. Je dromen waar te maken. En om anderen te inspireren dat ook te doen.

WIE IS DE YOGADOCENT?

Ron beoefend actief 15 jaar verschillende yogastijlen. Hij heeft er zelfs zijn dagelijks werk van gemaakt na 20 jaar succesvol een metaalbedrijf te hebben gehad. Via diverse (yoga) opleidingen, verschillende workshops op het gebied van, cursussen rondom bewustzijn, vitaliteit, adem (coach) en een hele hoop levenservaring heeft hij een basis gecreëerd om zichzelf geestelijk en lichamelijk fit te houden. Hij weet als geen ander hoe het is om stressvol, rusteloos en niet fit te zijn, het is alleen niet nodig. Zijn kennis en passie deelt hij nu graag met mannen die willen werken aan hun gezondheid, zowel fysiek als geestelijk.

OVERTUIGD?

OVERTUIGD?
Er zijn nog veel meer redenen om als man aan yoga te beginnen maar voor vragen kun je altijd contact op nemen met mijn Ron, via ron@yogateaching.nl

Locatie : Ootmarsum
Tijd : 20:30
Datum : 2 september
Bijdrage : €120,-
Periode : 8 weken

Losse proefles mogelijk: kosten €15,-

Link naar de de tickets:https://www.yogateaching.nl/shop/

Voel Je welkom.

Ron, Yoga/meditatie docent en (Adem) Coach

Voor info of aanmelding via ron@yogateaching.nl

 

Terug naar de agenda

Referentie opgeven voor deze activiteit

Ron ten Voorde

Organizer

Ron ten Voorde

Volgende Keer