Binnencirkel Ootmarsum

In Maart 2020 is de Binnencirkel in Ootmarsum, na een intensieve verbouwing van start gegaan aan de Walstraat 2 in Ootmarsum.

We zijn een particulier iniatief waarin we met een klein enthousiast team vrijwillgers zoveel mogelijk mensen in contact willen brengen met verschillende facetten en stromingen van spiritualiteit.

Siny schilder het logo

Logo van de Binnencirkel

Speciaal voor de Binnencirkel heeft Siny Hogeling een eigen interpretatie gegeven aan het hartchakra. Dit vierde chakra staat voor onze poort naar pure (zelf)liefde en oprechte verbinding.

“Chakra” is een woord dat uit het Sanskriet komt en betekent letterlijk ‘wiel’.

Een chakra kan je je daarom voorstellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen, of in andere woorden, een ‘draaiend wiel van energie’.

Dit vierde chakra staat voor liefde, compassie en echte verbinding met jezelf, de mensen en alles wat leeft om je heen.

Het hartchakra wordt in verband gebracht met het element lucht, dat staat voor adem en beweging en de kleur groen voor groei en de liefde die we nodig hebben om te groeien in wie we zijn.

De 12 blauwe kristallen staan symbool voor blauwe lichtwezens die de mens helpen om weer te kijken en te leven vanuit ons hart.

“Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.”

De 12 harten van dit hartchakra, hebben elk een eigen betekenis: Liefde, verbinding, compassie, vrede, openheid, eenheid, zelfrespect, mededogen, geborgenheid, vreugde, expressie en vertrouwen.

De Zon In het midden zorgt letterlijk voor de verlichting van de aarde.
Het woord verlichting wordt ook gebruikt voor een spiritueel ontwaken, het Bewust-Zijn.

De Zon staat ook voor de positieve en gelukkige kant van het leven. Het duidt op optimisme, warmte en levensvreugde en symboliseert het Licht in onszelf.

“Als wij ons eigen licht laten schijnen,
schept dat voor anderen de mogelijkheid om hetzelfde te doen.”

De ruimtes

De Binnencirkel heeft  twee sfeervolle  ruimtes, elk ongeveer 60m2 groot, beide  goed geïsoleerd met vloer- en wandverwarming,  en voor vele doeleinden te gebruiken die ondersteunend zijn aan onze missie.

Wil je meer weten over onze mogelijkheden om ruimtes te huren voor het geven van workshops, cursussen, trainingen, coaching, of als praktijkruimte...  ga dan naar het contactformulier voor meer informatie op te vragen.

Wij heten je van harte welkom bij de Binnencirkel en ondersteunen je graag in het vinden van jouw weg naar binnen, de weg naar jouw innerlijke wijsheid.

Wij willen je  graag inspireren en ondersteunen in jouw zoektocht zodat je dichter bij je kern komt en je weer her-innert wie je werkelijk bent en hoe krachtig je bent.

Centrum de Binnencirkel ligt in het centrum van het pittoreske stadje  Ootmarsum, gelegen in het prachtig, glooiende Noord-Oost Twente.

Wij zijn goed bereikbaar per fiets, auto en openbaar vervoer (bus).

Ook is er volop parkeergelegenheid op loopafstand van de Binnencirkel. (Zie kaart)

Parkeren Smithuisstraat gratis 2 min.
Parkeren Kloostertuin gratis 5 min.

Parkeren Meierij

Adres:
De Binnencirkel
Walstraat 2
7631 ET Ootmarsum

Telefoon: 06-22854647

E-Mail: info@binnencirkelootmarsum.nl

Routekaart Centrum de Binnencirkel Ootmarsum