Monique Nijhof

Mijn naam is Monique Nijhof (45 jaar). Sinds 2006 heb ik een eigen praktijk in Body Stress Release (BSR), eerst in Enschede, later in Beuningen (Ov). In 2011 startte ik met activiteiten van De Blauwe Elf (workshops en jaartrainingen over eetbare wilde planten en sessies plantencommunicatie).  Thans (2022) ben ik 3e jaars student aan de Rebalancing School voor Lichaamswerk & Bewustzijn en geef ik als Rebalancer in opleiding sessies Bewustwording met Lichaamswerk.

Die Blauwe Elf dat ben ik in wezen een beetje zelf. Met het werk van De Blauwe Elf draag ik mijn passies uit, deze gaan over: De verbinding met de natuur & Herstel van contact met het lichaam. De natuur en het lichaam zijn het werkterrein van De Blauwe Elf.

Als jong meisje voelde ik al veel passie en liefde voor de natuur. Ik struinde door de velden en bossen en zo leerde ik mezelf de planten kennen. Ik was ook op zoek naar de waarheid over mijn bestaan in deze realiteit. Op mijn 19e ging ik Ayurveda (de wetenschap van het leven) studeren. Later heb ik me via allerlei studies en trainingen verder verdiept in de plantenwereld, lichaams- en bewustzijnswerk.

Vanaf jonge leeftijd ervaarde ik stemmingswisselingen en depressieve periodes, ik vond het leven met mijn persoonlijkheid heel moeilijk. Daarom ging op zoek naar verlichting, manieren om meer vrede in mijzelf te ervaren. Zo las ik allerlei esoterische boeken die ik in de bibliotheek kon vinden en ik trachtte te mediteren middels transcendente meditatie (TM), maar dat mediteren bleek voor toen (14 jaar oud) nog te confronterend voor mij.

Vanaf mijn 27e jaar begon mijn transformatieproces oftewel ik ging de weg naar binnen aan. Mijn transformatieproces bracht mij eerst terug naar de natuur en vervolgens stapje voor stapje terug in contact met mijn lichaam. In de natuur en in mijn hart vond ik mijn oorspronkelijkheid terug. Wat uit eigen ervaring voor mij werkte ben ik gaan studeren, onderzoeken en verdiepen zodat ik het vervolgens kon gaan uitdragen.

De passie voor lichaamswerk is ontstaan door mijn eigen ervaringen met lichaamswerk. Ik had het zelf nodig om bewust en liefdevol aangeraakt te worden om zo weer in contact met mijn lichaam te komen. Via Body Stress Release en later met o.a. De-armouring en Rebalancing kon ik steeds dieper contact met mijn lichaam maken. Hierdoor begon een verdieping in mijn transformatie- en bewustwordingsproces, ik ervaarde steeds meer bewustzijn en aanwezigheid in mijn lichaam, een proces wat ik nog steeds dieper aan het ontvouwen en uitpakken ben. De weg naar binnen is voor mij de weg naar mijn Oorspronkelijke Zelf.

Op maandagmiddag tussen 14:00 en 18:00 uur geef ik sessies Bewustwording met Lichaamswerk in de Binnencirkel.

Monique Nijhof